⏰Utverkoop eindigt 29.04. ⏰ 50% KORTING + Gratis verzending

Hoe een kussen te wassen

De manier waarop een kussen wordt gereinigd, hangt af van het materiaal van het product. De meeste kussens kunnen in de wasmachine worden gewassen in warm water op een zachte stand. Let op de instructies voor je product. Sommige kussens moeten chemisch gereinigd worden.

Kussens van latex en traagschuim zijn hypoallergeen en bestand tegen bacteriën en huisstofmijt. Deze producten hoeven maar een of twee keer per jaar gereinigd te worden.

Hoe maak je een kussen vlekschoon

Als je een vlek uit een kussen wilt verwijderen, hoef je het niet helemaal te wassen. Maak het in plaats daarvan ter plekke schoon. Leg het kussen op een vlakke ondergrond voordat je een vlek gaat schoonmaken. Verwijder van tevoren stof van je voorwerp met een stofzuiger. Vul een bak met nauwelijks warm water en voeg er een beetje mild afwasmiddel aan toe. Bijvoorbeeld, Good Housekeeping Seal Star Tide, The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo, of Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Reinig vervuilde gebieden met een spons bevochtigd met een milde zeepoplossing. Veeg het gereinigde gebied vervolgens af met een vochtige doek. Wees voorzichtig met een nat schuimkussen: agressieve handelingen kunnen het product beschadigen.

Als je net vloeistof op een kussen hebt gemorst, dep het dan met een schone witte doek om zoveel mogelijk vocht te absorberen. Reinig vervolgens het gebied van rand tot midden met een mild schoonmaakmiddel. Het is beter om verse vlekken te verwijderen dan oude.

Om van een hardnekkige vlek op een kussen af te komen, verdun je een zeepoplossing en breng je het schuim aan op de bevuilde plek. Verwijder na tien minuten de zeepresten met een vochtige, schone doek;

Om zweetvlekken te verwijderen, breng je een oplossing van peroxide en water aan op de gewenste plek en laat je het een half uur intrekken. Was het kussen indien mogelijk in de wasmachine of veeg het een paar keer af met een vochtige doek. In plaats van peroxide kun je ook aspirine, zuiveringszout of zuiveringszout gebruiken. Alle bovenstaande componenten moeten in gelijke verhoudingen met water worden gemengd. Een oplossing van water en azijn met een concentratie van 3% helpt de onaangename zweetgeur te verwijderen.

Hoe bloed uit een kussen te krijgen

Om bloedvlekken gemakkelijk te verwijderen, moet je de vlek snel aanpakken. Waterstofperoxide is effectief om ze te verwijderen. Leg het kussen op een vlakke ondergrond. Giet de oplossing direct op de vlek. De vloeistof zal enkele minuten sissen en borrelen. Veeg het behandelde gebied af met een vochtige doek. Herhaal de procedure tot de vlek volledig verdwenen is. Was het voorwerp indien mogelijk in koud water. Veeg schuimrubberen en latex kussens af met een spons doordrenkt met koud water.

Als je de vlekken niet uit het kussen kon krijgen met speciale milde schoonmaakmiddelen, neem dan contact op met een stomerij.

Van links naar rechts: Ortorex Voorgevormd Orthopedisch Traagschuim Hoofdkussen voor Nekpijn, Ortorex 100% Natuurlatex Orthopedisch Hoofdkussen voor Nekpijn

Hoe een traagschuimkussen te wassen

Traagschuimkussens mogen niet in de wasmachine worden gewassen. Scherpe omwentelingen kunnen de vulling ruïneren. Lees de instructies voor uw product. De afneembare hoes en kussensloop kunnen meestal in warm water met een mild wasmiddel in de wasmachine worden gewassen. Stofzuig het kussen aan beide zijden met het bekledingsmondstuk en veeg de vuile plekken af met een spons en een milde zeepoplossing. Veeg wasmiddelresten voorzichtig weg met een vochtige doek. Wees voorzichtig: het natte schuim scheurt gemakkelijk.

Hoe maak je een versnipperd traagschuimkussen schoon

Versnipperd schuimrubber kussens kunnen meestal in de wasmachine gewassen worden (controleer de instructies). Knijp het uit voordat je het in de droger stopt. Dit verkort de droogtijd. Het kussen kan vochtig blijven na de eerste wasbeurt. Mogelijk moet u het proces herhalen om het volledig te drogen. Als in de instructies staat dat het kussen alleen met de hand gewassen mag worden, gebruik dan de reinigingsmethode voor traagschuim hoofdkussens.

Hoe een kussen van latexschuim te wassen

Het latex kussen mag alleen met de hand gewassen worden. Vul een badkuip met warm water en voeg wat mild wasmiddel toe voor delicate kleding. Je hebt één theelepel wasmiddel per vijf liter water nodig.

Hoe een donzen kussen te wassen

Donzen en veren kussens kunnen in de wasmachine. De meeste hebben een standaardformaat en passen gemakkelijk in de trommel. Verwijder de hoezen en kussenslopen. Controleer ze op scheuren en repareer ze. Zet ze vast met een naald voordat je ze wast om de vulling uit de wastrommel te houden. Het is het beste om donzen en veren kussens per twee te wassen. Dit helpt om de wasmachine in balans te houden. Plaats ze verticaal in de wasmachine en stel deze in op de fijnwasstand op een lage temperatuur. De beste optie is een voorlader. Gebruik een kleine hoeveelheid laagschuimend poeder. Zo blijft de vulling niet aan de machine plakken. Gebruik een extra spoel- en centrifugeerprogramma om zeepresten en overtollig vocht te verwijderen.

Hoe een kussen met microbeads te wassen

In de regel kunnen kussens met microkorrels in de wasmachine worden gewassen. Doe het kussen voor het schoonmaken in een grote kussensloop en knoop het dicht. Anders kunnen de microkorrels in de wasmachine terechtkomen.

Hoe maak je een Tempur-Pedic kussen schoon

Bestudeer de gebruiksaanwijzing van het product. De meeste tempur-pedische kussens hebben hoezen die in de wasmachine gewassen kunnen worden. Kies een zachte stand en een lage temperatuur, en voeg een mild wasmiddel toe. Het kussen zelf kan niet in de wasmachine omdat het gemaakt is van schuim. Gebruik bij het nat reinigen een kleine hoeveelheid koel water om het product niet te beschadigen. U kunt ook een beetje mild wasmiddel toevoegen. Wrijf niet over het kussen om vervorming te voorkomen.

Hoe een bamboe kussen wassen

Het bamboekussen kan na aankoop een specifieke geur hebben. Was het de eerste dag nog niet. Binnen een paar uur is de geur van bamboe uitgewerkt. Zelfs een fijne wasbeurt in de wasmachine kan het vervormen, dus maak het met de hand schoon. Vul een gootsteen of badkuip met licht warm water, leg het voorwerp erin en wacht tot het helemaal doordrenkt is. Knijp het kussen uit, wrijf er een beetje wasmiddel in, spoel af en knijp uit.

Hoe een lichaamskussen te wassen

De meeste hoofdkussens kunnen in de wasmachine. Lees voor het wassen de instructies. Sommige artikelen van dit type mogen alleen in koud water worden gewassen. Je kunt de zachte stand van de droger gebruiken om het snel te drogen. Als je thuis een klein apparaat hebt, kun je een industriële wasmachine van een wasserette gebruiken.

Hoe was je een polyester kussen

Polyester kussens kunnen in de wasmachine worden gewassen in warm water met een kleine hoeveelheid mild wasmiddel. Kies een zachte wasstand. Voor een uitgebalanceerde techniek laad je de items per twee in.

Hoe een kussen wassen in de wasmachine

Zoals we al hebben vermeld, kunnen latex, traagschuim en Tempur-Pedische kussens niet in de wasmachine worden gewassen. De agressieve werking van de rotatie zal het materiaal van het product vernietigen. 

Wassen in de wasmachine is geschikt voor met dons en vezels gevulde kussens. Laad ze paarsgewijs in de trommel om ze in balans te houden. Voor- of bovenladers zonder roerwerk zijn het beste. Als je enige optie een bovenlader met roerwerk is, plaats de kussens dan verticaal in de tank om de kans op beschadiging van het roerwerk te verkleinen.

Hoe kussens te drogen

De beste manier om je kussen te drogen is op natuurlijke wijze: buiten of in een goed geventileerde kamer. Je kunt dit proces versnellen door een ventilator met koele lucht te gebruiken. Leg een schone witte handdoek neer en leg het kussen erop. Draai het af en toe om om het te laten drogen. Je kunt er ook speciale hangers voor gebruiken. Zorg ervoor dat je kussen helemaal droog is voordat je het gebruikt. Een beetje vocht kan schimmel veroorzaken. Bij natuurlijk drogen duurt het minstens 24 uur om volledig te drogen.

Hoe een traagschuimkussen te drogen

Droog het kussen op natuurlijke wijze. Wring de vulling niet uit. Laat het water uitlekken. Je kunt de koele lucht van een haardroger of ventilator gebruiken om bepaalde delen te drogen. Droog het product niet op een verwarming of bij open vuur. Hoge temperaturen kunnen het product vervormen.

Hoe droog ik een latex kussen

Spoel het kussen na het wassen af in schoon water om wasmiddelresten te verwijderen. Wring de vulling niet uit. Laat het water op natuurlijke wijze weglopen. Onmiddellijk na het wassen kan het product voorzichtig worden afgedroogd met handdoeken en rechtop worden gezet op een schaduwrijke plek. Droog het kussen niet op een radiator of bij open vuur. Hoge temperaturen kunnen het product vervormen.

Hoe droog ik een polyester kussen

Het polyester kussen kan worden gedroogd aan de waslijn of op een speciale hanger. Als je een droger hebt, kies dan voor een zachte stand voor dit product. Dit type kussen droogt sneller dan alle andere typen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jessica
Jessica B.
Held voor klantgeluk
Vragen hebben?
Onze bekroonde klantenservice staat voor u klaar
Email ons: [email protected]

Medische Disclaimer


De medische toestand van elk individu verschilt, en het gebruik van onze producten is niet gegarandeerd 100% doeltreffend voor iedereen.

Als u te maken heeft met een klinische ziekte of chronische pijn, raadpleeg dan uw arts voor medisch advies over uw medische toestand.

Elk product met 20% korting
Je korting verloopt over:
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0